För en stark fackförening krävs en hög organisationsgrad. Därför är vi alla lika viktiga som medlemmar i IF Metall. Tillsammans är vi starka! 

För att bli medlem i IF Metall via nätet klicka här!

Kollektivavtalet är vår styrka
Löner, arbetstider, semestrar, föräldralön, ledigheter, ersättningar och grundläggande rättigheter i arbetet – allt detta har IF Metall förhandlat fram.
Volvo Verkstadsklubb har dessutom tecknat en rad lokala avtal som ger medlemmar på Volvo i Göteborg en tryggare tillvaro och större ekonomisk trygghet med bättre löneavtal och avtal om företagspension med mera.

Kunniga förtroendevalda
Du som är medlem utser din lokala fackliga representant på arbetsplatsen. Han/hon har hand om många medlemmars ärenden. Den förtroendevalde känner till dina rättigheter och står på din sida. Skyddsombud bevakar arbetsmiljön De driver krav för att motverka sjukdomar från risker som kemikalier, buller och farliga arbetsställningar. Ditt liv är viktigt – jobba ihop med skyddsombuden.

Utbildade medlemmar är starka medlemmar
Volvo Car Verkstadsklubbs utbildningskommitte och IF Metalls avdelning Göteborg erbjuder dig utbildning via ditt medlemskap. Det kostar inget extra!

Ingen svikare!
Som medlem i IF Metall är du ingen svikare. Du vet att dina pengar används till att bevaka dina rättigheter i lagar och avtal och att ta hand om medlemmar som hamnat i knipa. Om du hamnar i en tvist med arbetsgivaren kan IF Metall hjälpa dig. Rättegångskostnaderna för exempelvis en tvist om en otillåten uppsägning i Arbetsdomstolen kostar cirka 500 000 kronor för båda parterna.
Som tur är betalar IF Metall kostnaderna för tvister gemensamt via medlemsavgiften.

Trygga avtalsförsäkringar
Alla anställda på en arbetsplats där arbetsgivaren tecknat kollektivavtal omfattas av avtalsförsäkringar. Exempelvis AGS som ger dig extra pengar om du blir sjuk, eller omställningsförsäkringen som hjälper dig att finna vägar till nytt jobb.
Försäkringarna finansieras av pengar som löntagarna avstått i centrala löneförhandlingar och som facket har förhandlat fram. 

Medlemskap jämnar ut oddsen.

Det lönar sig att vara med.