Kunskaper ger inflytande

Ett brett utbildningsutbud, medverkar till att stärka medlemmarna inför framtiden. Utbildningar i kärnämnen är till för att ge medlemmen bra förkunskaper för att kunna delta i företagets kompetens och utbildningsverksamhet.

Med hjälp av våra fackliga utbildningar får du kunskaper om din organisation, dina rättigheter via lagar och avtal på arbetsmarknaden försäkringar och annat nyttigt. Det är en förutsättning för att vi skall kunna driva våra frågor och tillvarata dina och övriga medlemmarnas intressen.
För att inte förlora pengar när du deltar i fackliga utbildningar som är under arbetstid,  erhåller du ett skattefritt stipendium.

De fackliga utbildningarna kan ske i kurs-, konferens- eller cirkelform. Mer information om våra fackliga utbildningar får du av din gruppstyrelses medlemsutvecklare.

Ledighetsansökan för facklig utbildning hittar du här

För att se kommande kursutbud klicka här!

Genom att trycka på bilden Studiefördelaren 2024 ser du Volvo Car Verkstadsklubbs studieutbud för 2023

Den svenska modellen.

Den svenska fackföreningsrörelsen har varit oerhört viktig för Sveriges samhällsutveckling, från att ha lämnat högerns odemokratiska fattigstat till att utveckla dagens demokratiska välfärdssamhälle.
Genom engagemang har medlemmarna, tvingat fram förbättringar i samhället och inom arbetslivet och skapat en något så när human vardag.

Målet med våra fackliga utbildningar är stärka organisationens medlemmar, för att tillsammans möta framtiden. Det går inte att slå sig till ro. De ”segrar” vi vunnit på arbetsmarknaden måste ständigt  försvaras. Då måste man ha kunskaper.

Hobby och fritidsintressen
Utbudet av fritidscirklar spänner över flera områden, som omfattar bl.a. data, språk, fackliga o politiska frågor, matlagning, dans, musik, måla mm.

I de cirklar som går i ABF: s regi subventionerar IFMetall cirkelkostnaden med upp till 650 kr för medlemmar. Ta en titt i ABF:s kursprogran.
Klicka på länken nedan för mer information.

https://www.abf.se/distrikt–avdelningar/abf-vastra-gotaland/