Inkomstförsäkringen börjar gälla direkt

Vår förträffliga inkomstförsäkring kompletterar a-kassan och ger på så vis ökad ekonomisk trygghet under tiden en letar efter nytt jobb. Och just nu gäller försäkringen direkt! Sprid ordet vidare till alla industriarbetare som inte redan är medlemmar!

För den som går med i IF Metall under perioden 1 mars–31 augusti 2020, så börjar inkomstförsäkringen gälla direkt – och inte efter 12 månader som normalt sett är kvalifikationstiden. Så tipsa alla industriarbetare du känner, som inte redan är medlemmar, att gå med i IF Metall i dag!
Det är enkelt att bli medlem.

(Villkoren gäller så klart även för dig som gått med i IF Metall under perioden 1 juli 2019–29 februari 2020, under förutsättning att du blir arbetslös (första karensdagen för a-kassan) tidigast den 1 mars 2020. Och blev du medlem före den 1 juli 2019 har du ingen kvalifikationstid.)

Hur fungerar inkomstförsäkringen?
Sammanlagt kan du få upp till 80 procent av din ersättningsgrundande inkomst i upp till 100 dagar om du blir arbetslös. Fantastiskt, eller hur? Du måste dock ha rätt till inkomstrelaterad ersättning från IF Metalls a-kassa för att kunna få ersättning från inkomstförsäkringen.

Läs mer om inkomstförsäkringen.