Folksam tar bort hälsodeklarationen för IF Metalls medlemmar

När man skall teckna personförsäkringar är det vanligt att man behöver fylla i en hälsodeklaration för att visa att man är frisk innan man får teckna försäkringen.
Som medlem i IF Metall har du sedan tidigare förmånen att kunna teckna Sjuk- och efterlevandeförsäkringen i Folksam utan att behöva fylla i en hälsodeklaration i samband med att du går med som ny medlem.

Från och med den 1 januari 2020 har du nu som befintlig medlem i IF Metall möjlighet att teckna försäkringen utan att först behöva fylla i en hälsodeklaration, även om du missade att teckna försäkringen när du gick med i förbundet.

Sjukdom eller ett olycksfall kan drabba vem som helst. En kortvarig sjukskrivning kanske inte påverkar ekonomin så mycket, men om sjukskrivningen blir långvarig kan det bli mer kännbart. Därför har IF Metall i samarbete med Folksam tagit fram ett förmånligt medlemspris på Sjuk- och efterlevandeförsäkringen.

Du kan läsa mer och teckna försäkringen på https://www.folksam.se/forbund/if-metall