Bemanningsavtalet uppsagt

Fack och arbetsgivare har inte lyckats komma överens om ett nytt bemanningsavtal. Kompetensföretagen vill inte erbjuda de bemanningsanställda samma villkor som ordinarie personal. Därför sägs avtalet nu upp.

I LO:s förhandlingsdelegation representeras IF Metalls medlemmar av Anna Gustafsson.

Vid månadsskiftet skulle ett nytt avtal för bemanningsanställda ha varit påskrivet och klart. Förhandlarna har dock inte kommit i mål.
– Vi kan aldrig acceptera att det är mer förmånligt att hyra in personal än att anställa, men Kompetensföretagen vill inte erbjuda de bemanningsanställda samma villkor som ordinarie personal, menar IF Metalls förhandlingsombudsman Anna Gustafsson.

Förhandlingarna fortsätter

Därför har IF Metall och övriga LO-förbund nu sagt upp avtalet. Om ingen lösning nås tills dess så upphör avtalet att gälla om sju dagar. Förhandlingarna fortsätter nu och det är ännu inte beslutat om några konfliktåtgärder.
– Vi hoppas att vi ska hitta en lösning innan avtalet löper ut, säger Anna Gustafsson.