Webbinarium med temat MENSkligare arbetsliv

starta streamingen genom att trycka play (sändningen startar 01:55 in i videon).

I samband med den internationella kvinnodagen bjöd IF Metall in till ett webbinarium som handlar om mens och arbetsmiljö. Här kan du som medlem ta del av vad som sades.

Alla menstruerande personer har ett antal gemensamma grundläggande behov som måste tillgodoses för att vi ska kunna delta i samhället på lika villkor. Det behövs möjlighet att hantera mensen på ett hygieniskt sätt och korrekt utrustade toaletter. Det behövs också förståelse för att menscykeln kan påverka måendet. Om inte dessa behov tillgodoses riskerar mensen att vara ett hinder för att sköta arbetet och att må bra på arbetsplatsen. Därför är mens en fråga som bör inkluderas i arbetsmiljöarbetet.

Det är dags att öka kunskapen om mens i arbetslivet. Vi måste också göra upp med diskriminerande attityder och fördomsfull jargong. Kommentarer som ”Har du mens, eller!” är aldrig okej!

På internationella kvinnodagen, den 8 mars, bjuder vi in till ett webbinarium om mens och arbetsmiljö. Webbinariet inleds med föreläsning om området och efterföljs av en paneldiskussion.

Medverkande

  • Marie Nilsson, förbundsordförande IF Metall
  • Jonas Hagelqvist, vd för Innovations- och Kemiarbetsgivarna, IKEM
  • Robert Wallgren, huvudskyddsombud på Ålö AB och regionalt skyddsombud i Södra Västerbotten
  • Rebecka Hallencreutz, verksamhetsutvecklare och grundare, organisationen Mensen
  • Lena Marions, gynekolog och forskare vid Karolinska institutet

Moderator: Lisa Pelling, utredningschef vid Arena Idé med särskilt ansvar för demokrati- och välfärdsfrågor

Bilder på de medverkande och information om att sändningen startar den 8 mars kl 08.30.

Övre raden från vänster: Marie Nilsson, Jonas Hagelqvist, Robert Wallgren. Nedre raden från vänster: Rebecka Hallencreutz, Lena Marions, Lisa Pelling

Mer information om mens och arbetsmiljö
Material för ett MENSkligare arbetsliv